Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δημοσκόπησεις Pulse - VPRC: ΝΔ 17,5 % ΠΑΣΟΚ 12%

Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λόγω των προεκλογικών απαγορεύσεων, φιλοξενεί αύριο το “Ποντίκι” και αναδεικνύει τον απόλυτο κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και την αδυναμία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους..

Η έρευνα της εταιρίας Pulse έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1200 ανθρώπων και, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, από τα ευρήματα της προκύπτει ότι η ΝΔ συγκεντρώνει 17,5% στην πρόθεση ψήφου ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5% , οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% , η Χρυσή Αυγή με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3%. Πολύ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το Λευκο-αποχη φτάνει το 11% ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από στοιχεία με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς:
  • Αναδεικνύει ως έναν ιδιαίτερα δύσκολο στόχο την επίτευξη αθροιστικού ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., καθώς τα δύο αυτά κόμματα, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής συσπείρωσής τους τρεις εβδομάδες προ των εκλογών, είναι υποχρεωμένα να προσελκύσουν και ψηφοφόρους που δείχνουν να έχουν απομακρυνθεί από την επιρροή τους.
  • Καταγράφει τη «μάχη» τριών κομμάτων για την τρίτη θέση και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%.
  • Καταδεικνύει ότι έως και δέκα κόμματα έχουν κυμαινόμενες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή επιβεβαιώνοντας την πολύμηνη τάση ρευστοποίησης του πολιτικού συστήματος.
  • Αποτυπώνει ότι η ψήφος «τιμωρίας» και «επιλογής διακυβέρνησης» έχουν ισορροπήσει καθώς μειώνεται η τάση για αποχή, άκυρο και λευκό.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


«Άπιαστο όνειρο» συνεχίζει να είναι η αυτοδυναμία για τη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα». Εξάλλου τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν στασιμότητα, με 22% και 14,5% αντίστοιχα. Αύξηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον καταγράφεται ως τρίτη δύναμη.

Άνοδος και για την Χρυσή Αυγή, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ το ΛΑΟΣ συνεχίζει να κινείται στο 3% με 3,5%. Σταθερά σε υωηλά ποσοστά το κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες". Εκτός Βουλής παραμένουν Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22%, το ΠΑΣΟΚ το 14,5, ΣΥΡΙΖΑ 13%, ΚΚΕ 11,5%, Δημοκρατική Αριστερά 10%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, Χρυσή Αυγή 5% και ΛΑΟΣ 3,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών στο 1,5%, η Δράση  στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%. Η «Αποχή», τα «Λευκά» και τα «Άκυρα» ανέρχονται στο 24,1%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...