Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ελεύθεροι οι 4 συγκατηγορούμενοι του Ά. Τσοχατζόπουλου

Την πόρτα του ανακριτή περνά αύριο η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, ενώ την Παρασκευή απολογείται και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη. 

Στο μεταξύ, απολογήθηκαν σήμερα τα τέσσερα από τα συνολικά δέκα άτομα που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση Τσοχατζοπουλου. Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο ενώ στον τέταρτο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Απολογίες εκπροσώπων των οφ σορ

Ημέρα των off shore εταιριών είναι η σημερινή για την ανάκριση στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Πρώτος απολογήθηκε ο εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας TORCASO. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα, καθώς και ότι, αν ήξερε ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα από δωροδοκίες δεν θα δεχόταν να τον εξυπηρετήσει. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Morelia και ένας της Bluebell. Ο ρόλος της Morelia έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα. Η Bluebell εμφανίζεται σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων (Δεινοκράτους) καθώς και σε εμβάσματα που, σύμφωνα με κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφορούν μίζα από τα TOR M1.
Και οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.
Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η κόρη του Α. Τσοχατζόπουλου και την Παρασκευή η σύζυγός του. Επισημαίνεται ότι η κ. Σταμάτη ζήτησε νέα προθεσμία η οποία δεν της χορηγήθηκε. Σχετικά με την εμπλοκή της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, αναμένεται συμπληρωματικό πόρισμα από το ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...