Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στον Καναδά

Εβδομάδα φωτογραφίας και προβολής ελληνικών ταινιών με τίτλο «εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου και φωτογραφίας» διοργανώνει στο Τορόντο το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα.

Η έκθεση φωτογραφίας θα αναδείξει τις δουλειές φωτογράφων από τη Βόρεια Αμερική με ελληνική καταγωγή υπό την αιγίδα του φεστιβάλ φωτογραφίας της Scotia Bank (Scotiabank Contact Photography Festival), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φωτογραφίας σε διεθνές επίπεδο.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 25 Βορειοαμερικανούς φωτογράφους Ελληνικής καταγωγής, ενώ θα γίνει αφιέρωμα και στον Ελληνοαμερικανό φωτορεπόρτερ Κρις Χόντρος (φωτο), ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο χρόνο κατά την κάλυψη του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν επίσης και φωτογραφίες του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου Κωνσταντίνου Μάνου, του οποίου οι φωτογραφίες βρίσκονται σε μόνιμες συλλογές σε διάφορα μουσεία και γκαλερί του κόσμου.

Στο μεταξύ, παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από Ελληνοαμερικανούς σκηνοθέτες σε κεντρική αίθουσα του Τορόντο με αποκορύφωμα την προβολή του ντοκιμαντέρ «Κρίσις» του σκηνοθέτη Νίκου Κατσαούνη.

Πρόκειται για μια συρραφή 27 ταινιών μικρού μήκους και 100 φωτογραφιών σε ντοκιμαντέρ 62 λεπτών με αντικείμενο την οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 4 Μαΐου στην κινηματογραφική αίθουσα Jackman Hall Theater.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...