Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΔΟΕ: Έλεγχοι σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Ελέγχους πόθεν έσχες ξεκινά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε 695 συμβολαιογράφους και δικηγόρους οι οποίοι ενώ εμφανίζονται να έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, τα συνολικά εισοδήματα που δηλώνουν είναι πολύ χαμηλά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εξής περιπτώσεις: δικηγόρος και συμβολαιογράφος στη Κόρινθο ενώ είχαν ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατ. ευρώ (αντικειμενική αξία) δηλώνουν μηδενικό εισόδημα. Συμβολαιογράφος των Αθηνών ο οποίος αν και διαθέτει ακίνητη περιουσία άνω των 3,5 εκατ. ευρώ δηλώνει ετήσιο εισόδημα στην εφορία μόλις 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι διασταυρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί τουλάχιστον 1.300 φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Οι έλεγχοι που θα γίνουν στη συνέχεια θα επικεντρωθούν στο αν ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα από μισθώματα τα οποία δεν δήλωσε, στον τρόπο απόκτησης των ακινήτων κλπ.

Σπ. Δημ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...