Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

5 Χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή. στον πρώην προέδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Γούμενο

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Η υπόθεση αφορούσε οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύψους 13.281.179, 94 ευρώ, κατά την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2007 έως την 30η Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συγκεκριμένο διάστημα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της <<ασπρόμαυρης>> ΠΑΕ, ο Γ. Γούμενος καθυστέρησε την καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας δικάστηκε ερήμην, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Αυτήν δεν είναι η μόνη περιπέτεια που αντιμετωπίζει ο πρώην ισχυρός άντρας του <<Δικεφάλου>> με τη Δικαιοσύνη από την εποχή που θήτευσε στην προεδρία της ΠΑΕ. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2009, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορούμενος ότι υπεξαίρεσε 892.703 ευρώ από τα ταμεία τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το διάστημα 2004 - 2006. Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από το ΣΔΟΕ μετά από μήνυση που κατέθεσαν ο ΑΣ ΠΑΟΚ και 27 μέτοχοι της ΠΑΕ. Η υπόθεση έχει πάρει μέχρι στιγμής αλλεπάλληλες αναβολές και δεν εκδικάστηκε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...