Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Απόστρατος αξιωματικός διακινητής παιδικής πορνογραφίας

Child Pornography
(Photo credit: Wikipedia)
Σοκ έχει προκαλέσει η περίπτωση απόστρατου αντισυνταγματάρχη του στρατού και δύο ιδιωτικών υπαλλήλων που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, που περιλαμβάνει ακόμα και κακοποιήσεις βρεφών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν  χθες στην Αθήνα έναν 25χρονο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός 33χρονου και του 53χρονου απόστρατου, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από την ψηφιακή ανάλυση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 25χρονου, του 33χρονου και του 53χρονου, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας.

Κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών διενήργησαν έρευνες στις οικίες των τριών κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 10 σκληροί δίσκοι, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, πέντε μνήμες αποθήκευσης δεδομένων και τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης τύπου USB. Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στους σκληρούς δίσκους και τις φορητές συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν δεκάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας και κακοποίησης βρεφών.

Τα ψηφιακά αρχεία κατασχέθηκαν για να υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις. Ο 25χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...