Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αστυνομικός και μετανάστης εκβίαζαν ... μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος 28χρονου αστυφύλακα που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ενός 41χρονου Σύριου, καθώς επιχείρησαν να εκβιάσουν 35χρονο Ιρακινό, υπάλληλο καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός είχε μεταβεί την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο συγκεκριμένο όπου εργάζεται ο 35χρονος και δηλώνοντάς του την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, χωρίς διαταγή και εκτός αρμοδιότητας της υπηρεσίας του.

Χθες το μεσημέρι, μαζί με τον 41χρονο Σύριο, μετέβησαν εκ νέου στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, εκβιαστικά απαίτησαν αρχικά 7.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια 2.000 ευρώ, με την προϋπόθεση της καταβολής των χρημάτων ώς το βράδυ.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν χθες βράδυ, όταν μετέβησαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν μέσα σε φάκελο από τον 35χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.

Στο σπίτι του αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα έγγραφο-υπόδειγμα υπηρεσιακού οχήματος, ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και μία εκτύπωση από την ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ. για Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απόπειρα εκβίασης από κοινού, την παθητική δωροδοκία, την υπεξαίρεση στην υπηρεσία και την παράβαση καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...