Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μαθητές πληρώνουν το ενοίκιο και βρίσκουν δουλειά σε οικογένεια στο Τυμπάκι

Μάθημα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς έδωσαν τα παιδιά του εσπερινού γυμνασίου και λυκείου Τυμπακίου με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους πριν μερικές μέρες, απέναντι σε μία οικογένεια που βρέθηκε στα νύχια της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας.

Μαθητές και καθηγητές δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στις αγωνιώδης προσπάθειες μίας οικογένειας να μη βουλιάξει, βασανισμένη από την ανεργία και την έλλειψη των βασικών αγαθών. Η οικογένεια αυτή υπό την απειλή της έξωσης, αφού δεν υπήρχε ούτε δουλειά και άρα ούτε λεφτά για το ενοίκιο του σπιτιού, έβλεπε το μέλλον να ανοίγεται μπροστά της σκοτεινό και αβέβαιο.

Η οικογένεια βρέθηκε, κυριολεκτικά, στο δρόμο και χωρίς δουλειά για κανένα από τα μέλη της. Έτσι τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, αφού ενημερώθηκαν για τη δραματική οικονομική κατάσταση της οικογένειας από το Τυμπάκι, φρόντισαν να συγκεντρώσουν χρήματα με τα οποία πλήρωσαν το πρώτο ενοίκιο του σπιτιού ενώ παράλληλα φρόντισαν να βρουν ακόμα και δουλειά στη μητέρα της οικογένειας προκειμένου να μπαίνει στο σπίτι ένα μικρό εισόδημα και να εξασφαλίζεται έτσι, τουλάχιστον, ένα πιάτο φαγητό.

Η περίπτωση έγινε γνωστή ενώ παράλληλα μικροί και μεγάλοι φρόντισαν να υπάρξει μία διακριτικότητα γύρω από το όνομα της ταλαιπωρημένης οικογένειας που βρέθηκε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Ένα μπράβο είναι λίγο για αυτά τα παιδιά που στήριξαν με αξιοθαύμαστο τρόπο αυτή την οικογένεια, ωστόσο είναι και χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει πλέον στην περιοχή μας. Τα φαινόμενα αυτά έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται και πολλές φορές ο κόσμος αυτός δεν έρχεται από υπερηφάνεια και από αξιοπρέπεια να ζητήσει βοήθεια από τους διάφορους φορείς που υπάρχουν, προσπαθούν να το παλέψουν αλλά είναι πολύ δύσκολο. Τα βιβλιάρια απόρων αυξάνονται συνεχώς στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Φαιστού, κατέληξε η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...