Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσής Αυγής

Γεμάτη δακρυγόνα είναι η ατμόσφαιρα στην περιοχή των Ψηλών Αλωνίων στην Πάτρα, εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και μέλη και φίλους της Χρυσής Αυγής.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις δέκα όταν στη συμβολή των οδών Σισίνη και Γούναρη ομάδες αντιεξουσιαστών και οπαδών της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν πετροπόλεμο.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, με διμοιρία των ΜΑΤ οι οποίες προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση ρίχνοντας δακρυγόνα.

Η κατάσταση ήταν μέχρι και σχεδόν τις δέκα και μισή αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων.

Νεαροί έβαλαν φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων.

Στις περίπου δέκα και μισή οι δύο ομάδες άρχισαν να απομακρύνονται. Οι αναρχικοί - αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς την κατάληψη στο Μαραγκοπούλειο και τα μέλη - οπαδοί της Χρυσής Αυγής προς τα Ψηλά Αλώνια.

Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την κατάληψη του Μαραγκοπουλείου με τους αντιεξουσιαστές έγκλειστους μέσα να φωνάζουν συνθήματα.

Συγχρόνως περιπολικά της ΕΛΑΣ έχουν σπεύσει και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη έφοδος από αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε θαμώνες ψησταριάς στο πάνω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων. Αυτοί ανταπάντησαν και ξέσπασαν τα επεισόδια.

Πηγή και φωτογραφίες: best.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...