Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ευρωπαίοι αστυνομικοί στα ελληνικά διεθνή αεροδρόμια

Τα πρώτα τσάρτερ με ευρωπαίους τουρίστες έκαναν την εμφάνιση τους στα ελληνικά νησιά. Μαζί με αυτούς, όμως, άρχισαν να φθάνουν και οι πρώτοι ευρωπαίοι αστυνομικοί, οι οποίοι θα έχουν βοηθητικό ρόλο και θα παρέχουν συνδρομή στους έλληνες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εν όψει της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία κ.α. έχουν καταθέσει αιτήματα προς τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών που πηγάζουν και από τη Συνθήκη Σέγκεν να υπηρετούν στην Ελλάδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αστυνομικοί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως διευκρινίζεται, εφόσον εγκριθεί το αίτημα και φτάσουν στην χώρα μας, αναλαμβάνουν υπηρεσία σε διεθνή αεροδρόμια, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και άλλων, από τα οποία διακινούνται ξένοι τουρίστες.

Οι ευρωπαίοι αστυνομικοί δεν θα είναι ένστολοι, δεν θα φέρουν οπλισμό, δεν θα εκτελούν καθήκοντα αστυνομικού, αλλά θα συνδράμουν εάν και όποτε ζητηθεί από έλληνες συναδέλφους τους κυρίως για να διαπιστώσουν την πλαστότητα ενός εγγράφου, όπως τα διαβατήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γερμανοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία τις επόμενες ημέρες στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης.

Επίσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, προκειμένου αστυνομικοί των δύο χωρών να κάνουν κοινές περιπολίες σε τουριστικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, την οποία προτιμούν για τις διακοπές τους οι υπήκοοι της γειτονικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...