Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σύζευξη τηλεφωνικών υποκλοπών και «απόπειρας δολοφονίας» του Κ. Καραμανλή

Αίτημα προκειμένου να συνενωθούν οι δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών και της «απόπειρας δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, κατέθεσαν οι ανακριτές που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί βασίζονται τόσο σε καταθέσεις, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, όσο και σε σχετικά έγγραφα και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων. 


Σύμφωνα με τις άρσεις, οι τηλεφωνικές υποκλοπές φέρονται να συνεχίστηκαν έως το 2007 και όχι το 2005 όπως μέχρι σήμερα ήταν γνωστό. 
 
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και το βούλευμα το οποίο είτε θα αποδέχεται τη συνένωση των δύο υποθέσεων, είτε θα αφήσει τις δικογραφίες ως έχουν. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της "απόπειρας δολοφονίας Καραμανλή" βρίσκεται στην τακτική ανάκριση, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων. 
 
Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είχε ανασυρθεί το 2010 από το αρχείο, όπου μπήκε ελέω παραγραφής, και είχε ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη γαι κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...