Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Επαναστατικός Αγώνας»: Ποινές φυλάκισης 7-50 ετών για 5 από τους 8

Ένοχοι κρίθηκαν οι 5 από τους 8 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε εκρήξεις και σε διακεκριμένες φθορές. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους επέβαλε ποινές κάθειρξης από 7 έως 50 έτη και έξι μήνες (εκτιτέα 25 χρόνια). Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Το δικαστήριο καταδίκασε το Νίκο Μαζιώτη σε κάθειρξη 50 ετών και τους Πόλα Ρούπα και Κώστα Γουρνά σε ποινές φυλάκισης 50 χρόνων και έξι μηνών για τα αδικήματα της συγκρότησης οργάνωσης, απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκονίας, σε εκρήξεις και σε διακεκριμένες φθορές κ.α.

Πρόκειται για τους τρεις κατηγορούμενους που είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ένοχοι κρίθηκαν και οι Κορτέσης και Σταθόπουλος, μόνο για την πράξη της συγκρότησης οργάνωσης, για την οποία τους επιβλήθηκε ποινή 7 και 7,5 ετών αντίστοιχα, χωρίς αναστολή. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, όπως τη «διεύθυνση» στην οργάνωση, κρίθηκαν αθώοι.

Σε αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του Νικητόπουλου και του Κάτσενου για όλες τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών.

Όσο για τη Μαρί Μπεραχά, σύζυγο του Κ. Γουρνά, το δικαστήριο την απάλλαξε, αναφέροντας ότι δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για τη στήριξη της κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...