Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΔΟΕ:Εντατικοί έλεγχοι σε αιρετούς ΟΤΑ, γιατρούς και καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό

Έρευνες για αιρετά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης διεξάγει η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών οι οποίες βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης διερευνά υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από Τράπεζες.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει εισαγγελικών παραγγελιών, για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:

1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης (Λίστα Λαγκάρντ).

2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή.

3) Καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο.

4) Αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από Τράπεζες, προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου Περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον έλεγχο πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες off shore, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από off shore εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, κατά τον μήνα Μάρτιο το ΣΔΟΕ συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους, στo πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

- Στην περιοχή της Αττικής 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.300.000 ευρώ, 3 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν κανένα φορολογικό στοιχείο για συναλλαγές ύψους 2.050.000 ευρώ και 17 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 7.800.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου, επιχειρήσεις υπηρεσιών φύλαξης, μεταφορικές εταιρείες, εξοπλισμού επιχειρήσεων, συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων κλπ. Επίσης διαπιστώθηκε από το ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής ότι, πλαστικός χειρουργός δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 1.906.000 ευρώ που εισέπραξε.

- Το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο ερευνών για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών ατόμων ως αποκλειστικές νοσοκόμες, διενήργησε έλεγχο μεσάνυκτα της 27/3/2013 συνοδεία αστυνομικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Διαπιστώθηκε η απασχόληση 9 αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Κατά τον έλεγχο δύο από τις απασχολούμενες συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, γιατί είχαν παράνομα εισέλθει στη χώρα.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρεις ανεπίσημες καταστάσεις με στοιχεία απασχολουμένων αλλοδαπών και 53 υπεύθυνες δηλώσεις συγγενών- συνοδών με την αιτιολογία της προσωρινής αντικατάστασης συγγενών από αλλοδαπές νοσοκόμες.

Η έρευνα συνεχίζεται για εντοπισμό εισφοροδιαφυγής-φοροδιαφυγής και πιθανή διαφθορά δημοσίων λειτουργών.

Ειδικότερα, το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έλεγχο για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών. Σε δύο περιπτώσεις που περαιώθηκε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας: 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 67.000 ευρώ στη δεύτερη. Ο έλεγχος συνεχίζεται.

Το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησε έλεγχο πόθεν έσχες σε ιδιώτη, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος με μηδενικό εισόδημα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι είχε σημαντικές καταθέσεις και θυρίδα με τιμαλφή και πλάκα χρυσού. Στην οικία του βρέθηκε μηχανή καταμέτρησης χρημάτων και δηλώσεις τρίτων που αφορούσαν σε εξουσιοδοτήσεις για μεταβίβαση οχημάτων. Επίσης βρέθηκε, εντός αποθηκευτικού χώρου, αυτοκίνητο μάρκας Porsche ιδιοκτησίας του και μηχάνημα τήξης χρυσού.

Επίσης, από την έρευνα βρέθηκε συμβολαιογραφική πράξη για δωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του, αξίας 81.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται με σοβαρές υπόνοιες για τοκογλυφία.

Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν 586.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων με αναλογούντες δασμούς και φόρους 1.929.000 ευρώ. Τα λαθραία τσιγάρα είχαν δηλωθεί ως άμμος θαλάσσης. Επίσης ποσότητα από λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη είχαν αποκρυβεί σε τραπέζια με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης κλιμάκιο του ΣΔΟΕ συνέλαβε στο κέντρο της Αθήνας αλλοδαπό 39 ετών γιατί κατείχε πλαστογραφημένα εκκαθαριστικά σημειώματα φυσικών προσώπων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.100 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...