Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δύο ακόμα προφυλακίσεις για την υπόθεση της Proton Bank


Τον δρόμο της φυλακής παίρνουν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της Proton Bank προς εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alapis Βασίλης Καραμούζης.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ήταν εκ των πέντε που συνελήφθησαν την Τρίτη, ύστερα από εντάλματα που εξέδωσε σε βάρος τους η ανακρίτρια κρίνοντας ότι είναι ύποπτοι φυγής.

Ο Αντώνης Ρογκόπολουλος, που κατείχε μετοχές του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ως εκπρόσωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φέρεται να αρνήθηκε τις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται και να υποστήριξε ότι αγόρασε με δικά του χρήματα το ήμισυ του σταδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν εκπροσωπούσε τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του επιχειρηματία και φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 17/12/2010, στο οποίο εμφανίζεται να μεταβιβάζεται από δυο offshore εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, στην εταιρεία ΝΙΜΑΝΤΕΡΟΥΣ συμφερόντων Ρογκόπουλου, το μισό γήπεδο έναντι τιμήματος 200.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, ο Βασίλης Καραμούζης, φέρεται να υπερασπίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας την αθωότητα της συζύγου του, Ιωάννας Τόρη, η οποία επίσης απολογήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερη με όρους.

Η Ι. Τόρη φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκ. ευρώ από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε γι αυτό το λόγο. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι στην κατηγορουμένη πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία του και ο τέταρτος από τους προσφάτως συλληφθέντες κατηγορούμενους στην υπόθεση της Proton Bank, Ηλίας Μακρής. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία επίσης έλαβε δάνειο από την τράπεζα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...