Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κόβονται 18.000 συντάξεις-φαντάσματα


Με εντολή του Γιάννη Βρούτση σταματά προσωρινά η καταβολή 18.228 συντάξεων καθώς δεν έχει γίνει πλήρης ταυτοποίηση στοιχείων, ούτε μετά τις αυτοπρόσωπες απογραφές. Όπως διαπιστώθηκε, δεν υπήρχε καταγεγραμμένο ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ στο 0,4% των συντάξεων που καταβάλλονταν. Τα ψέματα τελείωσαν, δήλωσε ο υπουργός.

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα ξεκινήσει από αυτό το μήνα η αναστολή καταβολής των 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων μέχρι την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων. Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: "Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκινήσει μία τιτάνια προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε το ασφαλιστικό σύστημα με έμφαση τον έλεγχο των μητρώων των συνταξιούχων. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με την ενιαία βάση ηλεκτρονικών αρχείων όλων συντάξεων και των συνταξιούχων της χώρας καθώς και την καθολική αυτοπρόσωπη απογραφή των συνταξιούχων".

Ο υπουργός έκανε λόγο για ευρήματα που αποδεικνύουν το μέγεθος της ανομίας, είτε από παραλείψεις είτε από σκοπιμότητες, που υπήρχαν για χρόνια. Διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθούνται όλες οι περιπτώσεις έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς και ότι θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες. "Με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε στη Βουλή όλοι θα καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν", κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...