Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ποια αποστολή για την Ελλάδα, ανέθεσε η Μέρκελ στον Ρεχάγκελ!


Ειδικό ρόλο ανέθεσε η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου Οτο Ρεχάγκελ,  όπως αναφέρει ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «BILD».

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Τιμάται σε όλη την Ελλάδα και καλείται να βοηθήσει γι’ αυτό τους Έλληνες ξανά: Ο Ρεχάγκελ (74 ετών), πρώην εθνικός προπονητής ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Το 2004 έκανε την έκπληξη κατακτώντας με την ελληνική ομάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θεωρείται έκτοτε ήρωας.

Τώρα στηρίζει η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μεγάλες ελπίδες στον Ρεχάγκελ. Θέλει να δώσει θάρρος στους χτυπημένους από την κρίση Έλληνες και να βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Στο τέλος του Μαρτίου ο Ρεχάγκελ θα ταξιδέψει γι’ αυτό για τρεις ημέρες στην Αθήνα και έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Εκτός αυτού καλείται να βοηθήσει στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Ο Ρεχάγκελ είπε στην BILD: «Μου μίλησε επί τούτου η Καγκελάριος κυρία Μέρκελ. Και ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Wolfgang Niersbach μου ζήτησε να βοηθήσω. Και θα το κάνω ευχαρίστως. Γιατί ξέρω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετική εικόνα. Εντέλει κερδίσαμε το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κανείς δεν το πίστευε, αλλά τα καταφέραμε. Γι’ αυτό ευχαρίστως θα δώσω θάρρος στους φίλους μου στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα της  BILD επεκτείνεται και σε άλλα θέματα αναφέροντας ότι όντως οι Έλληνες χρειαζόμαστε βοήθεια. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πάνε καλά, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι ακανθώδεις και η καταβολή της επόμενης δόσης αμφίβολη.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...