Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Οργή λαού έξω από το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου!


Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, περίπου 150 πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup.

Σύμφωνα με το sigmalive, οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, όπως «ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» και «Δική τους η κρίση - ξεσηκωμός η λύση».

Οι αγανακτισμένοι πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που περνούσε την πύλη του προεδρικού μεγάρου. Φωνάζωντας, χτυπούσαν με τα χέρια τους πάνω στο όχημα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της ΜΜΑΔ, οι οποίοι παρενέβησαν, επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο προεδρικό μέγαρο. Έπειτα από αυτό το περιστατικό, οι πολιτικοί αρχηγοί εισήλθαν στο προεδρικό από άλλη είσοδο.

Οι πολίτες ανέποπταν διερχόμενα οχήματα, καλώντας τους οδηγούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν και μέρος του δρόμου, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι διαλύθηκαν από το προεδρικό γύρω στις 10 το βράδυ και έδωσαν ραντεβού αύριο στις 9 το πρωί έξω από τη Βουλή, για εκδήλωση διαμαρτυρίας, την ώρα που θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Προηγουμένως, είχαν εκδώσει ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο αντιπροσωπεία εισήλθε στο προεδρικό και επέδωσε.

«Καταδικάζουμε την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του κυπριακού λαού. Πρόκειται για μια κατάσταση που οδηγεί την οικονομία της χώρας και τελικά της Ευρώπης στη χρεοκοπία και το λαό στη φτωχοποίηση και τη μιζέρια», αναφέρεται στο ψήφισμα.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση όπως ανακαλέσει άμεσα την καταστροφική αυτή συμφωνία», προστίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...