Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη ο δολοφόνος του Ν. Σεργιανόπουλου


Πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Το πρωί κάθισε για δεύτερη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο 31χρονος Γεωργιανός Δαβίδ Μουρτζικνέλι ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών για τη δολοφονία με 31 μαχαιριές του δημοφιλούς ηθοποιού. 

Ο κατηγορούμενος ο οποίος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου είναι και πάλι αντιμέτωπος με τα ισόβια, μετά την έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα εξετάστηκαν ως μάρτυρες φίλοι και γνωστοί του θύματος οι οποίοι κυρίως αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του και στο χαμηλό προφίλ που κρατούσε ως άνθρωπος.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στους δικαστές υποστήριξε πως εμμένει σε όσα είχε πει και πρωτοδίκως, ότι δηλ. μαχαίρωσε τον ηθοποιό γιατί θίχθηκε η σεξουαλική αξιοπρέπειά του. Ωστόσο, απολογούμενος τότε ο κατηγορούμενος είχε αποφύγει να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο πώς έγινε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και δεν θυμάται.

Η δίκη διακόπηκε για τις 21 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...