Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πατέρας και γιός επιχείρησαν να κλέψουν αρχαία στην Αχαΐα

Στη «φάκα» της αστυνομίας έπεσε ένας 56χρονος και ο γιος του, οι οποίοι επιχείρησαν να κλέψουν αρχαία αντικείμενα μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, σύμφωνα με το thebest.gr.

Ειδικότερα το πρωί της Τετάρτης, στη Δαφνούλα Αχαΐας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Χαλανδρίτσας, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 56 ετών σε βάρος του οποίου και του 33χρονου υιού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της παράνομης οπλοκατοχής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο μέλη αράβδωτων κιόνων με διάμετρο περίπου 40 εκατοστά ο καθένας, μία ενυπόγραφη λίθινη στήλη με την επιγραφή Πυθέας διαστάσεων περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου και τρία κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα.

Τα αντικείμενα που ανευρέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και σύμφωνα με αρχική εκτίμηση της εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις του Νόμου, ενώ για την ακριβή ιστορική – πολιτιστική τους αξία θα συσταθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο επιτροπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα κατασχεμένα αρχαία αντικείμενα αποδόθηκαν στην ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...