Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η Αττική - Κάηκαν σπίτια στην Παλαιά Φώκαια

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Κερατέα όπου τα μέτωπα της φωτιάς είναι πλέον δεκάδες. Τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν γίνει κυριολεκτικά στάχτη ενώ καίγεται μία μάντρα με εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Σιντερίνα.

Δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 251 γενικό νοσοκομείο αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια.

Πρόκειται για έναν μόνιμο πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη εγκαύματα από την πυρκαγιά που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων και έναν πενταετούς θητείας, ο οποίος έπεσε κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια, Θυμάρι, Αγία Φωτεινή και Λεγραινά, ενώ εκφράζονται φόβοι και για το Σούνιο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, έχει καεί η περιοχή ανάμεσα σε Παλαία Φώκαια και Λαυρεωτική.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και τις πτήσεις των αεροσκαφών που συμμετέχουν στις προσπάθειες.

Σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οι πυρκαγιές στην Παλλήνη, στον Κάλαμο και στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, οι οποίες, όμως, δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...