Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ρόδος:''Δεν τη βίασα - Της πρότεινα να πάμε σε παραλία και δέχθηκε''!

Ο 47χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για μια υπόθεση που απασχόλησε πολύ την τοπική κοινωνία...


Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ο 47χρονος που κατηγορούνταν για το βιασμό νεαρής Φιλανδής τουρίστριας πριν από δέκα χρόνια στη Ρόδο. Πρόκειται για τον Σ.Κ., που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε κάθειρξη επτά ετών, ποινή την οποία κατάφερε να «εξαφανίσει» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αφού κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Στη πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Αθανασάκης πρότεινε την ενοχή του 47χρονου όπως κατηγορείται, όμως τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μαρίας – Αθανασίας Τομαρά και τον απάλλαξε. Ο 47χρονος που ζούσε κι εργάζονταν στο νησί της Ρόδου ως ξενοδοχοϋπάλληλος, και ο οποίος είχε συλληφθεί στις 8 Οκτωβρίου 2002 έπειτα από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος του ο αρμόδιος ανακριτής.

Δυόμιση χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου 2004 ο 40χρονος τότε κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου κατηγορούμενος για το βιασμό της 25χρονης (όταν έγινε η πράξη) Φιλανδέζας. Το πρωτόδικο δικαστήριο, με πλειοψηφία, έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα για ενοχή του κατηγορουμένου και δέχθηκε η ποινή των 7 ετών που του επιβλήθηκε να έχει ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα. Επίσης, ορίστηκε ως εγγυοδοσία το ποσό των 5.000 Ευρώ και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να παρουσιάζεται κάθε 1η και 15η του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν η 25χρονη τουρίστρια, είχε καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, ότι είχε πέσει θύμα βιασμού τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου 2002, από τον Κορνιλάκη. Συγκεκριμένα, η Υ.Μ  με σχετική καταγγελία που έκανε σε αρμόδιο αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, είπε αρχικά ότι, άγνωστος δράστης, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, επιβίβασε την ίδια (με τη θέλησή της) στο επιβατικό αυτοκίνητό του για να την μεταφέρει αρχικά σε μπαρ της περιοχής του Φαληρακίου.

Εκεί, δράστης και θύμα, κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών και στην συνέχεια, έφυγαν μαζί από το μπαρ όπου διασκέδαζαν και αντί για το ξενοδοχείο της, την οδήγησε σε ερημική παραλία της περιοχής στο Φαληράκι, όπου και ασκώντας πάνω της βία, την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις ενώ στην συνέχεια την βίασε.

Η 25χρονη τουρίστρια πάντως, έδωσε αναλυτικά κατάθεση στους αξιωματικούς της ασφάλειας Ρόδου, περιγράφοντας και τα χαρακτηριστικά του δράστη, αλλά και του αυτοκινήτου με τον οποίο την μετέφερε, γεγονός που οδήγησαν στον εντοπισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...