Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Ανοιχτοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.


Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός περιορίζεται στο πλαίσιο μιας «μονομερούς εισπρακτικής λογικής», χωρίς να διαθέτει χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης.


Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «κλείνει τα μάτια» στο επερχόμενο «φοροδοτικό κραχ», καθώς και στην «υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, στην εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας», ενώ παράλληλα συζητά την «απαράδεκτη» απαίτηση της τρόικας για άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας».

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως με τον προϋπολογισμό του 2014 συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...