Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Χαμός στη Βουλή για το «λεφτά υπάρχουν»- Πυρά μεταξύ βουλευτών κυβέρνησης- αντιπολίτευσης

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη πως το «λεφτά υπάρχουν» το Γιώργου Παπανδρέου «παρεξηγήθηκε λίγο», με βουλευτές της ΝΔ να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ για την φράση αυτή.


«Ακούσαμε τελευταία από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λεφτά υπάρχουν. Πού υπάρχουν αυτά τα χρήματα;» τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Η περιουσία του 5% των Ελλήνων πολιτών με αντικειμενικές αξίες που να ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, δεν ξεπερνά συνολικά τα 130 δισ. ευρώ. Ακόμα και αν τα δημεύσετε, δεν πρόκειται να μαζέψετε ούτε τα μισά» σχολίασε.


Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος, αντέδρασε και αυτός με την φράση του Γιάννη Δραγασάκη, λέγοντας: «Ακόμα και ο κ. Γλέζος έχει αναρωτηθεί "πού θα βρούμε τα λεφτά", αλλά δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ακόμα και σήμερα έχουν το θράσος να λένε ότι λεφτά υπάρχουν».

.Με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργου Πάντζα, για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του αθλητισμού, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας παρατήρησε πως οι δεσμεύσεις αυτές συμπυκνώνονται στη δέσμευση πως λεφτά υπάρχουν: «Λεφτά υπήρχαν όταν μπορούσαμε να κάνουμε αναδιανομή με δανεικά. Έχουμε τώρα περάσει σε άλλη περίοδο, της αναδιανομής των πλεονασμάτων που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα από την ανταγωνιστική παραγωγή» παρατήρησε ο κ. Μπέζας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Σαλτούρος, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως «αν θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο, να καταθέσετε προτάσεις για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και όχι φληναφήματα που ξεκινούν από την επιστροφή στη δραχμή και φθάνουν μέχρι την εκβιαστική επιβολή της πανίσχυρης προφανώς Ελλάδας, στους Ευρωπαίους δυνάστες».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, διαπίστωσε «μια ιδιότυπη ιστορική ανάλυση, η οποία έχει πολλά "λεφτά υπάρχουν", αλλά καθόλου αυτοκριτική, ούτε για τη μεταρρυθμιστική αδράνεια της δεκαετίας του 2000, ούτε, όμως, και για τα πολλά "Ζάππεια", τα ισοδύναμα και τον αντιμνημονιακό χώρο, που σήμερα πληρώνει αυτή εδώ η κοινωνία».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, αρνείται να απαντήσει με τι πόρους θα πραγματώσει τις ψευδαισθήσεις τις οποίες καλλιεργεί στον ελληνικό λαό» παρατήρησε και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Κι άλλοι έλεγαν στο παρελθόν, πως θα τα πάρουν από το κεφάλαιο. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πάρει από τους ξένους- θα ζητήσει να μας διαγράψουν τα χρέη και να μας πληρώνουν κι από πάνω» σάρκασε ο βουλευτής της ΝΔ. Ο κ. Λυκουρέντζος, πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το οποίο «θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας και θα συγκέντρωνε παιδιά από τα Βαλκάνια για να έρθουν να σπουδάσουν».

«Αυτό που δημιούργησε η συγκεκριμένη κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι να δημιουργηθούν 8.000 νέοι εκατομμυριούχοι, όπως προκύπτει από στοιχεία της ελβετικής τράπεζας UBS -ενώ στην Ελλάδα είναι δηλωμένοι μόνον πενήντα» απάντησε ο Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι 7.950 δεν υπάρχουν- και δεν λέει κανένας τίποτε γι' αυτό, όπως επίσης και για το γεγονός ότι οι υπερπλούσιοι στην Ελλάδα αύξησαν την περιουσία τους κατά 50-60 δισεκατομμύρια» ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ακούμε βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, να στρέφονται ενάντια στον κ. Στουρνάρα, ο οποίος βέβαια είναι άφαντος, ενώ συζητιέται ο Προϋπολογισμός της χώρας» παρατήρησε ο Γιώργος Πάντζας. «Αποφασίστε κύριοι της συγκυβέρνησης: 'Η σώσατε τη χώρα, ή πείτε ανοικτά αυτό που λέμε εμείς, ότι οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα και την τρόικα, θα αποτελειώσουν τη χώρα» συμπλήρωσε.

«Από το 2011 μέχρι το 2013, η συμμετοχή των ασθενών στη δαπάνη των φαρμάκων υπερδιπλασιάστηκε και αγγίζει σήμερα το 1 δισεκατομμύριο» υπενθύμισε ο Κώστας Ζαχαριάς του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, αλλά κατευθύνει τα χρήματα αυτά στους ανασφάλιστους και στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών στις δαπάνες- και όχι σε εικονικά πρωτογενή πλεονάσματα» συμπλήρωσε.

«Ξέρουμε πολύ καλά τους όρους πλεονασμάτων που βάζει αυτήν τη στιγμή το ΔΝΤ και η ΕΕ. Πείτε μου όμως, σας παρακαλώ: Θα μπορούσε να έχει 3,2 δισ. ευρώ αύξηση καθαρών κερδών η Τράπεζα Πειραιώς, αν δεν της έκανε το κράτος δώρο την Αγροτική Τράπεζα;» παρατήρησε αργότερα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη.



Πηγή:  | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...