Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για συμμετοχή σε κύκλωμα κοκαΐνης

Ενας 41χρονος αστυφύλακας, ο οποίος ανήκει οργανικά σε υπηρεσία της Αττικής και τελεί από τον περασμένο Αύγουστο σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας για απάτη, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τη φορά αυτή για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συμμετείχαν οκτώ άτομα, πέντε Ελληνες και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ο εν λόγω αστυφύλακας.


Οπως προέκυψε, ο 41χρονος είχε ενεργή συμμετοχή στην εγκληματική αυτή οργάνωση, καθώς, μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη δράση των μελών της, ενημερώνοντας-παρέχοντας στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι πριν τη σύλληψή του, στη διάρκεια παράνομης συναλλαγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, παρείχε σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενημέρωση για υπηρεσιακό όχημα που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψής τους.

Συγκεκριμένα, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσιακά αρχεία λόγω της αργίας, ζήτησε και έλαβε από 27χρονο αστυφύλακα, που υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία και είχε σχετική πρόσβαση, ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία του υπηρεσιακού οχήματος.

Ο 41χρονος αστυφύλακας οδηγήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και ακολούθως μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσήχθη ο 27χρονος αστυφύλακας, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, οδηγείται επίσης, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος των δύο αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...