Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν φόρο ακόμα και για ενοίκια που δεν εισέπραξαν

Ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από το νέο έτος, αφού μαζί με τον φόρο ακινήτων και το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν φόρο και για ενοίκια που δεν εισέπραξαν.


Οπως αναφέρει και το capital σύμφωνα με το σημερινό φορολογικό καθεστώς το οποίο εκπνέει στο τέλος του έτους μαζί με τον υφιστάμενο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλουν στο τμήμα Εισοδήματος της εφορίας στην οποία υπάγονται μια δήλωση εκχώρησης στο δημόσιο των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές. 


Με τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στη φορολογική τους δήλωση και να φορολογηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κείμενο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, η δυνατότητα της εκχώρησης των μισθωμάτων που δεν έχουν εισπραχθεί καταργείται. Άρα οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν φόρο εισοδήματος και για τα ενοίκια που δεν εισπράττουν έως ότου προχωρήσουν σε έξωση του ενοικιαστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...