Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η σύγχρονη ξενιτιά των Ελλήνων μέσα από τα μάτια νεαρών μαθητών [βίντεο]

Την ζωή τους μακρυά από την πατρίδα, τους φίλους αλλά και τις γνώριμες εικόνες της Ελλάδας, παρουσιάζουν μαθητές ελληνικού σχολείου στην Γερμανία, μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους την οποία δημιούργησαν.

Πρόκειται για τους μαθητές της Α' Λυκείου του ελληνικού σχολείου της Φρανκφούρτης οι οποίοι δημιούργησαν την ταινία «Ιθάκη am Main», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το Frankfurt am Main που είναι το πλήρες όνομα της γερμανικής πόλης.

Στην πλοκή καταγράφεται η νοσταλγία, η ανασφάλεια, ο φόβος αλλά και η ανακάλυψη του καινούριου, όντας μετανάστες σε μία ξένη χώρα. Όλοι, πέρασαν δύσκολα στην πατρίδα τους, την εγκατέλειψαν για να βρουν μία καλύτερη ζωή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως την έχουν ξεχάσει.

«Στην Ελλάδα όλα είναι διαφορετικά. Μου λείπουν η γειτονιά, οι φίλοι μου», δηλώνει η μαθήτρια Βαλεντίνα Μαρία Κωνσταντινίδη στον Ελεύθερο Τύπο.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε η Βαλεντίνα μαζί με άλλους τρεις συμμαθητές της, και επικεντρώθηκαν στο πώς τέσσερις έφηβοι, αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση τους στη Γερμανία.

Οι μαθητές αναρωτιούνται: «Τελικά η Φρανκφούρτη είναι ο προορισμός ή μήπως η αφετηρία»;

Η ταινία έλαβε το τρίτο βραβείο στο μαθηματικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με τον τίτλο «Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...