Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Φ. Κουβέλης: "Όχι άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία"

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση Κ.Ε. του κόμματος σήμερα, τόνισε ότι δεν πρέπει να ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι άμεση αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανεικής Σύμβασης με ταυτόχρονη ανάπτυξη, είναι το δίπτυχο το οποίο θεωρεί απαραίτητο για να βγει η χώρα από τη κρίση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι: «Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία ούτε δεδομένη η παραμονή στο Ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών», προσθέτοντας ότι «Γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό απαιτεί μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ότι «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε πέραν της τρόικας. Τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση και εκείνο που πρέπει να προταχθεί είναι απαραίτητα η ανάπτυξη".

Αναφορικά με το ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είμαστε μόνο να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο αλλά να συμβάλλουμε με προτάσεις και θέσεις. Στηρίζουμε την κυβέρνηση.

Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση. Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει ξεπερνά το 6,23% που μας έδωσε ο λαός αλλά θα προωθήσουμε το έργο που αναλάβαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...