Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Οι πορτοφολάδες οργιάζουν στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ, αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναδείξουμε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα, των πορτοφολάδων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο και με απύθμενο θράσος, οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων, οργιάζουν καθημερινά στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (π. ΗΣΑΠ). Γι΄ αυτό εφιστούμε την προσοχή όλων όσων χρησιμοποιούν τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, αλλά και τα άλλα ΜΜΜ, ώστε να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι ανυποψίαστοι επιβάτες, κυρίως υπερήλικες, γυναίκες αλλά και τουρίστες είναι τα μεγάλα θύματα αυτών των εγκληματικών ομάδων.

Εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη σταθμών, συρμών και εγκαταστάσεων, λόγω και της έλλειψης προσωπικού στα εκδοτήρια των εισιτηρίων και στην φύλαξη των σταθμών, οι ομάδες των αδίστακτων κακοποιών αλωνίζουν ανενόχλητοι όλο το δίκτυο και ιδιαίτερα σταθμούς και τμήματα του Ηλεκτρικού με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Η όλη κατάσταση σήμερα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και καθημερινά το προσωπικό της Εταιρίας, γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών, από επιβάτες- θύματα.

Η μόνιμη εικόνα στους σταθμούς και στους συρμούς των ΗΣΑΠ είναι επιβάτες να κλαίνε, να διαμαρτύρονται και να οργίζονται, ενώ οι τουρίστες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αφού μαζί με τα χρήματά τους, έχουν απολέσει και όλα τα σχετικά τους έγγραφα, ταυτότητες, διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.

Το συγκεκριμένο ζήτημα σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί μόνο από την Εταιρία και τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το συγκοινωνιακό έργο και όχι με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Χρειάζεται ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας, η οποία διαθέτει και τους ανάλογους μηχανισμούς, γιατί αυτού του είδους η παραβατικότητα κινείται πλέον, στις παρυφές του οργανωμένου εγκλήματος.

Τη κατάσταση αυτή επιδείνωσαν και οι 160 περίπου αδικαιολόγητες μετατάξεις εργαζομένων από τη φύλαξη και άλλες υπηρεσίες των ΗΣΑΠ για τις οποίες είχαν εκπαιδευτεί, σε διάφορες θέσεις φυλάκων Μουσείων ή θυρωρών στο Υπουργείο Πολιτισμού ή στο Υπουργείο Μεταφορών !!! .

Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί.

Καλούμε για άλλη μια φορά, όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και ιδιαιτέρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μπει οριστικό τέλος σ΄ αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει γίνει μάστιγα για εργαζόμενους και επιβάτες και επιπλέον δυσφημεί διεθνώς τη χώρα μας.

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...