Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συνεχίζουν την απεργία τους οι Χαλυβουργοί

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργίας αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να συνεχιστεί η απεργία.

Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.

Την Παρασκευή η μονάδα στον Ασπρόπυργο άνοιξε με παρέμβαση των ΜΑΤ, μετά από εντολή της εισαγγελίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Τα γεγονότα ακολούθησε και πολιτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Αριστεράς, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διοργάνωσαν συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, είναι δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν.

Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...