Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δύο 36χρονοι εξαπάτησαν πέντε ηλικιωμένους στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, πέντε περιπτώσεις απάτης που είχαν συμβεί το τελευταίο εξάμηνο στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 36χρονων ημεδαπών για απάτες κατά εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δύο 36χρονοι, ενεργώντας από κοινού, πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα, όπου προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών ή τους λογιστές, τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά για υποτιθέμενες οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις απάτης στην Πάτρα, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ηλικίας από 71 έως 87 ετών.

Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ανέρχεται στο χρηματικό πόσο των 3.700 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο 36χρονων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...