Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σε ελληνικά χέρια 10.000 ακίνητα στα παράλια της Τουρκίας

Πάντοτε οι Έλληνες ήταν από τους καλύτερους πελάτες των κτηματομεσιτικών γραφείων του εξωτερικού σε παραδοσιακές αγορές όπως του Λονδίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων της Δύσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως εκτός από την κτηματαγορά του Λονδίνου που αποτελεί παραδοσιακό προορισμό ελληνικών χρημάτων παρατηρείται ιδιαίτερη έξαρση στις αγορές ακινήτων στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Τουρκίας, στη Βουλγαρία κυρίως στα τουριστικά θέρετρα, ακόμη και στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» τα αιτήματα προς τους κτηματομεσίτες διατυπώνονται καθημερινά κατά δεκάδες.

Πλέον όλοι ψάχνουν για ακίνητα που κοστίζουν από 100 έως και 200.000 ευρώ, ενώ παλαιότερα οι αγορές ξεκινούσαν από τα 500.000 ευρώ.

Αρκετοί αγοράζουν διαμερίσματα με αφορμή τις σπουδές των παιδιών τους, αντί να τα νοικιάζουν.

Αλλοι τα αγοράσουν για να τα εκμεταλλευτούν, ενοικιάζοντας τα.

Στο Λονδίνο όπου τα περασμένα τρία χρόνια επενδύθηκαν σε ακίνητα περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ οι περιοχές όπου γίνονται οι αγορές είναι μεταξύ των πλέον ακριβών ανά τετραγωνικό μέτρο. Από το Κένσινγκτον ως το Τσέλσι ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. μπορεί να κοστίζει έως και ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στην Τουρκία, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις έχουν αγοραστεί περισσότερα από 10.000 ακίνητα στο Βόσπορο, την Προύσσα, την Αττάλεια και την Αλικαρνασσό. Η ζήτηση είναι μεγάλη και μια μέση τιμή για ένα παραλιακό διαμέρισμα κυμαίνεται γύρω στα 50.000 ευρώ.

Τη Βουλγαρία, προτιμούν κυρίως οι Θεσσαλονικείς και άλλοι βορειοελλαδίτες επενδύοντας σε περιοχές όπως το Μπάνσκο, το Μπόροβετς και το Παμπόροβο όπου τα νεόδμητα κυμαίνονται από 400 έως 600 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ τα πολυτελή επιπλωμένα φτάνουν έως και 1.000 ευρώ.

Τέλος, ιδιαίτερη ζήτηση παρουσιάζουν και τα ακίνητα σε κράτη της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...