Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση εργαζομένων του ΝΑΤ στον Χρυσοχοΐδη

Tην αντίδραση των εργαζομένων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απορρίψει το αίτημα για την πληρωμή υπερωριών ύψους 700 χιλιάδων ευρώ για το 2012, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα και επιβαρύνει περαιτέρω τους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χαρακτηρίζουν τον κ. Χρυσοχοϊδη ως «αδιάβαστο» λέγοντας «πως το μεικτό ετήσιο κόστος των υπερωριών προϋπολογίζεται σε 225.000 ευρώ που ο υπουργός το υπερτριπλασίασε για να δείχνει μεγαλύτερος προφανώς ο "άθλος" του».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν πως οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στο ΝΑΤ είναι 140 και αμείβονται με μισθούς 800 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως ενώ οι υπερωρίες αντιστοιχούν σε 60 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο.

«Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ εξυπηρετούν 100.000 συνταξιούχους και ναυτικούς και φυσικά δεν επαρκούν. Αναγκάζονται να κάνουν πολλαπλάσιες υπερωρίες από τις 20 ώρες τον μήνα που προβλέπει ο νόμος διότι διαφορετικά οι συνταξιούχοι απλά δεν θα έπαιρναν τις συντάξεις τους» επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Επιπλέον σημειώνουν πως το έλλειμμα στο Ταμείο δεν είναι 152.000.000 ευρώ αλλά 1.250.000.000 ευρώ και καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 11.00 στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη προκειμένου «να μας εξηγήσει ο υπουργός με ποιο τρόπο σκέφτεται να ισοσκελίσει τον Προϋπολογισμό του ΝΑΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...