Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δεσπότης με εκβιασμούς ακύρωσε καρναβάλι στην Πτολεμαίδα - ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

Σ' ένα μικρό χωριό της Πτολεμαίδας, τη Γαλάτεια Εορδαίας, οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις ματαιώνονται, καθώς οι κάτοικοι προτίμησαν να μην έρθουν σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, ο οποίος με πρόσφατη εγκύκλιό του ζητά από τους συλλόγους να ματαιώσουν τα αποκριάτικα τους σχέδια.

«Αυτό που κάνουμε εμείς εδώ και χρόνια έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Δεν προσβάλλουμε κανέναν. Το τελευταίο διάστημα, ο Μητροπολίτης διαμηνύει παντού ότι θα αφήσει το χωριό μας χωρίς παπά, εάν προχωρήσουμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Με το φόβο αυτό και για να μην έρθουμε σε κόντρα με την Εκκλησία, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά μας για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς» δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γαλάτειας Πορφύριος Βουτάλης.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης, με εγκύκλιο του που διαβάστηκε σε εκκλησίες που ανήκουν στην επικράτεια της Μητρόπολης, καλεί τους πιστούς να μην συμμετέχουν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, τονίζοντας πως πρόκειται για ειδωλολατρικά έθιμα.

«Η πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση. Περνά μια νέα κατοχή. Πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Άλλοι πεινούν και άλλοι κρυώνουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Νέοι δυσβάστακτοι φόροι συνεχώς προστίθενται» αναφέρει η εγκύκλιος.

«Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον ‘θεό καρνάβαλο’ και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά στο βωμό του» καταλήγει η εγκύκλιος του κ. Θεόκλητου.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...