Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οκτώ συλλήψεις την ημέρα για χρέη προς στο Δημόσιο

Μέσα σε 270 ημέρες βρέθηκαν φυλακή 2.267 οφειλέτες - Το συνολικό ποσό της οφειλής των συλληφθέντων ανέρχεται στα 9,2 δισ. ευρώ

Σχεδόν οκτώ συλλήψεις πολιτών την ημέρα για οφειλές προς το Δημόσιο  πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργού Νίκου Δένδια  που διαβιβάστηκε στην Βουλή προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ «σε όλη την επικράτεια, κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2013 έως και 30.09.2013 συνέλαβαν συνολικά 2.267 άτομα για χρέη προς το Δημόσιο και λοιπά φορολογικά αδικήματα».

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο το συνολικό ποσό της οφειλής των 2.267 περιπτώσεων ανέρχεται σε 9.226.765.454,33 ευρώ!

Επιπροσθέτως, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στο ίδιο χρονικό διάστημα χειρίστηκαν επιπλέον 365 υποθέσεις οφειλετών χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις καθώς οι  υπόχρεοι διευθέτησαν τις οφειλές τους.

Πέραν αυτού, απάντηση διαβίβασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σύμφωνα με την οποία τα συναρμόδια υπουργεία αξιολογούν το υφιστάμενο πλαίσιο που ρυθμίζει τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...