Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Βασίλης Δοσούλας στήνει επιχείρηση με αντικείμενο την "τροφή των θεών"

Πριν 19 χρόνια το τρομερό ατύχημα του Βασίλη Δοσούλα συγκλονίζει την Ελλάδα. Χάνει και τα δυο του πόδια όταν τον χτυπά ιπτάμενο δελφίνι και τον ακρωτηριάζει. Τώρα, χρόνια μετά, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Βασίλης χτίζει τη δική του επιχείρηση


Στη συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα Espresso ο Βασίλης Δοσούλας εμφανίζεται υπερήφανος. Φοιτητής πια στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, κατασκευαστής χειροποίητων δερμάτινων τσαντών αλλά και μέλος πρωτότυπης επιχείρησης με γεύσεις από μανιτάρια.

Ο ίδιος δίνει στη ζωή του τον εξής τίτλο: "Μια ενδιαφέρουσα ζωή".

Και όμως! Ήταν πριν 19 χρόνια, όταν, δέκα μόλις χρόνων τότε, πρωινό του Αυγούστου, βρισκόταν με τον πατέρα και το θείο του στη βάρκα τους και ψάρευαν. Ξαφνικά αντιλήφθηκαν ένα ιπτάμενο δελφίνι να έρχεται προς το μέρος τους. Πήδησαν στη θάλασσα, αλλά ο Βασίλης χτυπήθηκε από το σκάφος και έχασε τα δύο του πόδια.

Σήμερα, 29 ετών πια ο Βασίλης εισέρχεται στον κόσμο των επιχειρήσεων με μια πρωτότυπη ιδέα.

"Μαζί με τον Στράτο Γιδόπουλο και τον Χάρη Φετφατζή αναζητούσαμε από το καλοκαίρι μια ιδέα που θα μας άρεσε, ώστε τη φιλία μας να τη σφραγίσουμε και μέσα από μια συνεργασία...", λέει στην "Espresso" ο Βασίλης Δοσούλας, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται στο εστιατόριο της Γλυφάδας.

"Την ιδέα τη δανειστήκαμε από έναν φίλο μας, τον Νίκο Πάλλα, ο οποίος ζει στα Γρεβενά και σε λίγο διάστημα θα έχει το πρώτο μουσείο μανιταριών. Εκείνον επισκεφτήκαμε και από εκείνον μάθαμε όλα τα απίθανα μυστικά τους. Επίσης μας βοήθησε πολύ με τις γνώσεις του και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδος. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα εστιατόριο στο οποίο θα σερβίρονται πιάτα με βασικό υλικό τα μανιτάρια σε διάφορες γεύσεις".

Το εστιατόριο στη Γλυφάδα έχει την ανάλογη ονομασία, MushRoom Restaurant, και εκεί οι λάτρεις των μανιταριών μπορούν να δοκιμάσουν την αγαπημένη τους τροφή μέσα από μια μεγάλη γκάμα, η οποία αποτελείται από τουλάχιστον 20 διαφορετικά είδη, άλλα άγρια και άλλα καλλιεργήσιμα.

Ο Βασίλης Δοσούλας πάντως δεν έχει σταματήσει να κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, ενώ έχει στα σκαριά και μια σπουδαία συνεργασία εκτός συνόρων.

"Το πανεπιστήμιο σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το εγκαταλείψω, τις χειροποίητες τσάντες όμως όχι, αφού είμαι έτοιμος τώρα να συνεργαστώ και με ένα εργοστάσιο στην Αμερική. Ουσιαστικά, εγώ θα τους στέλνω τα σχέδια και εκείνοι θα τα κατασκευάζουν. Μου αρέσει πολύ η ιδέα αυτή και τη σκέφτομαι θετικά, ενώ μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω και μαζί με την αδελφή μου, που είναι fashion designer", αποκαλύπτει.

Πηγή: espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...