Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βουλή στέλνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς τη νέα «λίστα Λαγκάρντ»

Στη Βουλή διαβιβάζουν οι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», που έφθασε στα χέρια των ελληνικών αρχών από τη Γαλλία, πριν από λίγες ημέρες.

Το νέο υλικό αποστέλλεται στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας, που ήδη έχουν στείλει η οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν από την αντιπαραβολή της ήδη υπάρχουσας λίστας με τη νέα προκύπτουν ποινικά αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αντιπαραβολής και τις επομενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κυρίους Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδίοτητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται.



Πηγή:  | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83351#ixzz2GGMNhlmk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...