Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

BBC: Γιατί η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί

Η Αθήνα, μια μητρόπολη στην «άκρη» του μουσουλμανικού κόσμου, είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς κάποιο τζαμί για τους Μουσουλμάνους που  κατοικούν εκεί, αναφέρει το BBC σε σημερινό δημοσίευμά του για την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι περισσότεροι από 300.000 Μουσουλμάνοι ζουν στην Αθήνα, άνθρωποι που αναγκάζονται να συγκεντρώνονται και να προσεύχονται «σε παράνομες και πρόχειρες εγκαταστάσεις» γιατί «δεν έχουν άλλη επιλογή».

«Από τότε που η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1832, καμία κυβέρνηση δεν επέτρεψε το χτίσιμο ενός τζαμιού στο κέντρο της πόλης» γράφει το BBC και συνεχίζει: «Θεωρήθηκε αντι-ελληνικό, εκτός τόπου σε μια χώρα όπου το 90% των πολιτών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».

Όμως όπως αναφέρει, μιας και η Ελλάδα έχει γίνει πλέον βασικό πέρασμα μεταναστών στην Ευρώπη, ο πληθυσμός των Μουσουλμάνων έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία για τους Μουσουλμάνους της Αθήνας» είπε ο  Μοχάμεντ Τζαμίλ από την ελληνοπακιστανική κοινότητα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...