Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Παιδικοί σταθμοί-ΕΣΠΑ: «Πράσινο φως» και από το Ελεγκτικό Συνέδριο


Με ανακούφιση άκουσαν οι οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα για 60.000 παιδιά και βρέφη και έτσι οι γονείς τους δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τα τροφεία. Την απόφαση χαιρέτισε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης σημειώνοντας πως διασφαλίζει επιπλέον θέσεις εργασίας στους δήμους ενώ σώζει κοινοτικούς πόρους εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα προχωρήσει κανονικά η υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα και θα ξεκινήσει σταδιακά και η εκταμίευση των κοινοτικών πόρων ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος.

Με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου θα πληρωθούν και οι 6.500 χιλιάδες εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς που μέχρι σήμερα παρέμεναν απλήρωτοι. Μετά από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας την ΚΕΔΕ και την ομοσπονδία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών ωφελούνται από το πρόγραμμα 1500 παιδιά περισσότερα από τις προηγούμενη χρονιά.

Τη συνέχιση του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ενέκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με την απόφαση η χώρα μας κερδίζει 145 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που είχε ακυρωθεί πρωτόδικα, μετά από προσφυγή ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...