Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μάλια: Στη φυλακή για πύθωνα... αξιοθέατο!

Έναν άνδρα που κατείχε φίδι με σκοπό να φωτογραφίζονται τουρίστες στα Μάλια συνέλαβαν οι Αρχές χθες το πρωί.
Η δραστηριότητα του συγκεκριμένου κρίθηκε παράνομη αφού χρησιμοποιούσε το ζώο για κερδίζει χρήματα, μετατρέποντας το σε... θέαμα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :

''Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές κατά τις πρωινές ώρες συνελλήφθη από την Δασοφυλακή Καστελλίου, μετά από καταγγελία της Φιλοζωικής Κρήτης, κύριος που κατείχε φίδι είδους Πύθων Molurus. Ο κύριος που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσσου, έδινε το φίδι σε τουρίστες και έβγαζε φωτογραφίες Polaroid έναντι του αντιτίμου των 5ευρώ.

Ο Νόμος περί προστασίας των ζώων 4039/12, Άρθρο 12 απαγορεύει την χρήση ζώου σε κάθε είδους θεάματα και το Άρθρο 16 απαγορεύει την κακοποίηση των ζώων. Επιπλέον, η Σύμβαση CITES προστατεύει το είδος αυτό και ζητάει την κατάσχεση του καθώς και λεπτομέρειες για την εισαγωγή του στην χώρα.

Ο εν λόγω κύριος ανέφερε ότι το ζώο είχε αγορασθεί από κατάστημα Pet Shop.

Το Δασονομείο θα αποφασίσει για την τύχη του ζώου μετά την κατάσχεση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δασοφυλακή Καστελλίου για την άψογη συνεργασία τους, την Δημοτική Αστυνομία για όλη την βοήθεια και το ΑΤ Χερσονήσσου. Επίσης, ευχαριστούμε τους Νατάσα Μπομπολάκη (δικηγόρος, Προστασία Ζώων, Χανιά), Γεωργία Στεφανάκη (Ζωόφιλη Δράση και ΕΚΠΑΖ, Ηράκλειο), Δανάη Μαρκάκη (κτηνίατρο), John McLaren (Aquaworld Aquarium)".
flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...