Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τεράστια απάτη εκατομμυρίων στον ΟΠΑΔ Πειραιά

Μια νέα απάτη σε βάρος του ΟΠΑΔ Πειραιά, από την οποία προκλήθηκε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο ύψους 10 εκατ. ευρώ, ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας και η Αστυνομία.

Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, στο κύκλωμα φέρονται ότι εμπλέκονται υπάλληλοι του ΟΠΑΔ Πειραιά, γιατροί και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτών, αλλά και με όσα αναφέρονται σε μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει μια από τους γιατρούς που παραπλανήθηκαν, οι εμπλεκόμενοι πλαστογραφούσαν υπογραφές και σφραγίδες άλλων γιατρών - κάποιοι εκ των οποιων είχαν πεθάνει - και κατασκεύαζε πλαστά παραπεμπτικά τα οποία στη συνέχεια προσκόμιζαν στην αρμόδια υπηρεσία και έπαιρναν χρήματα από το ταμείο των Δημοσίων υπαλλήλων για υπηρεσίες που δεν είχαν διενεργηθεί.

Μάλιστα, το κύκλωμα φαίνεται ότι πλησίαζε ανυποψίαστους γιατρούς, που ήταν συμβεβλημένοι με το Δημόσιο και τους ζητούσε να υπογράψουν συμφωνία με διαγνωστικά κέντρα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν τις σφραγίδες τους για εξετάσεις ασθενών.

Η έρευνα αφορά την περίοδο 2003 -2005, καθώς πριν από το 2003 τα στοιχεία δεν είναι μηχανογραφημένα, ενώ όταν ξεκίνησε ο έλεγχος το 2010 ξέσπασε πυρκαγιά στο αρχείο της υπηρεσίας, που σύμφωνα με τους ελεγκτές κατέστρεψε πολλά στοιχεία και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...