Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πάγκαλος: "Ασήμαντο πρόσωπο ο Τσίπρας - Είναι δημαγωγός"

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος «κτύπησε» πάλι, αυτή τη φορά με συνέντευξη στην τηλεόραση του ALPHA, το βράδυ της Τετάρτης. Εθεσε ζήτημα ηγεσίας και έκανε μετωπική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος είπε μεταξύ άλλων ότι απαιτείται ενδελεχής μελέτη του εκλογικού αποτελέσματος και κατόπιν εκλογή προέδρου από «συστατικό συνέδριο». Ενα συνέδριο το οποίο -όπως τόνισε- κάλλιστα θα μπορούσε να εκλέξει κάποιο νεότερο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Να βρούμε και ποιος πρόεδρος ταιριάζει με αυτό το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -κι εγώ είμαι υπέρ ενός συστατικού συνεδρίου- να αποφασίσει ότι σε αυτή την εικόνα την καινούρια που ανακαλύψαμε, δεν ταιριάζει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν είναι και κανένα τζόβενο, πρέπει να είναι ένας 30άρης. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην υπουργός επέκρινε επίσης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για ευνοιοκρατία, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που επέλεξε το κόμμα για να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- είναι φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη.

Ασκώντας επί της ουσίας «εσωκομματική αντιπολίτευση» ... εφ' όλης της ύλης, ο κ. Πάγκαλος μέμφθηκε την επιλογή Βενιζέλου να μην συμμετάσχουν «κορυφαία» στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Πάγκαλος ήταν ... λάβρος εις τη νιοστή, όταν μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «αστοιχείωτο από άποψη πολιτική και γενικότερη μόρφωση», πρόσωπο που «στερείται γενικότερης μορφώσεως» και το οποίο μιλά «πανβάρβαρα ελληνικά».

Είπε ακόμη για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έχει ιδέα, συνεχώς σε επίπεδο πρώτης σελίδας εφημερίδων λειτουργεί, είναι ένα πρόσωπο ασήμαντο από πολιτική άποψη, δεν έχει μία ιδέα δικιά του, δεν έχει κάνει μία πρόταση. Είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι δημαγωγός και προήλθε από τη γενεά αυτή που δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ, ότι και να κάνει».

Σχολιάζοντας το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανατροπής, ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε:

«Ανατροπή θα πει να εθνικοποιήσουμε την οικονομία, να αναλάβουν τα σοβιέτ των αυτών, να αναλάβει Κομισάριος ο -πως τον λένε αυτόν τον αστείο- ο Στρατούλης να αναλάβει Κομισάριος του ενός τομέα, ο Λαφαζάνης του άλλου και να απαντήσουμε πάνοπλοι προς τη σοσιαλιστική επανάσταση».

Ερωτηθείς κατά πόσο τον φοβίζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός απάντησε με το ... ίδιο στιλ:

«Να σας πω, εμένα δε με φόβισε η δικτατορία η κοινοβουλευτική του Καραμανλή, με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, το ανηλεές ξύλο και τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, γιατί αυτή ήταν η πρακτική τους. Δε με φόβισε η δικτατορία, η οποία με καταδίκασε και σε βαρύτατες ποινές. Δε θα φοβηθώ τώρα τον κ. Τσίπρα, όταν μάλιστα έχω και πολύ λίγα να χάσω, γιατί τι θα με κάνει ο κ. Τσίπρας, θα με βάλει στη φυλακή; Ας με βάλει, αν μπορέσει».

Για την «αποκαθήλωση» του Γιώργου Παπανδρέου και την «αναρρίχηση» του κ. Βενιζέλου, ο κ Πάγκαλος είπε:

«Ο Παπανδρέου όταν έκανε αυτή την ατυχέστατη πρόταση του δημοψηφίσματος, δεν είχε την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν την είχε την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι διάφοροι πιστοί στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συναθροιζόμενοι ήταν περισσότεροι από την πλειοψηφία, είχαμε πλειοψηφία επτά βουλευτών και αυτοί ήταν καμιά δεκαριά, καμιά ντουζίνα μάλλον, δεν είχαμε καμία πλειοψηφία. Όταν έφυγε ο Παπανδρέου από την Κυβέρνηση δεν είχε πλειοψηφία. Και όλοι αυτοί γύρισαν βέβαια μετά στο ΠΑΣΟΚ, υπήρχε πρώην βουλευτής που ήταν επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας τώρα σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, όχι στο Μνημόνιο. Ηταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που δεν ψήφισε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και τώρα είναι πάλι τοπάρχης και αρχηγός του»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...