Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Φ. Κουβέλης: "Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τη θετική κινητικότητα στην Ευρώπη"

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ανέφερε σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τις επικείμενες εκλογές:

«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη θετική κινητικότητα που παρατηρείται στο χώρο της Ευρώπης. Η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι πράγματι υπάρχει αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Πρέπει να αξιοποιηθεί η κάθε πολιτική δύναμη. Η ΔΗΜΑΡ θα το κάνει με υπευθυνότητα, θα αξιοποιήσει αυτό το οποίο καταγράφεται ως πρόθεση και ως επιλογή να στηριχθεί η Ελλάδα , να στηριχθεί για την ανάπτυξή της, να στηριχθεί από την αποδέσμευση των επαχθών όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, να διαπραγματευτεί και να αξιοποιήσει υπαρκτές δυνατότητες για την διαμόρφωση συμμαχιών.

Η Ελλάδα στις εκλογές της 17η Ιουνίου πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, κυβέρνηση προοδευτικής κατεύθυνσης, κυβέρνηση με προοδευτική πολιτική για την αντιμετώπιση των τεράστιων ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας , μιας κοινωνίας που είναι τεμαχισμένη και βεβαίως για το ξεκίνημα της διαδικασίας που είναι δυνατόν να βγάλει την χώρα από τους εξαιρετικά δυσμενείς όρους του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Η Δημοκρατική Αριστερά από θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και στην κοινωνία θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθεί μια τέτοια προοδευτική πολιτική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...