Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Λαγκάρντ: Πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους 'Ελληνες

- Ηρθε η ώρα οι Ελληνες να πληρώσουν, λέει η διευθύντρια του ΔΝΤ σε βρετανική εφημερίδα

- "Οι έλληνες γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα παιδιά τους και να πληρώνουν τους φόρους"

- "Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας των φοροφυγάδων"

- Ξεκαθαρίζει οτι η Ελλάδα δεν θα έχει καλύτερη μεταχείριση απο χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου

Κάθε όριο αυστηρότητας εξαντλεί η επικεφαλής του ΔΝΤ απένταντι στους Ελληνες σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η κα Λαγκάρντ "επιτιθεται" στους Ελληνες και τους καλεί ευθέως να πληρώνουν τους φόρους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι γονείς των παιδιών στην Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους” .

Σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σημείωσε "σκέφτομαι εκείνους που στερούνται τις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν".

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαντά: "πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας που μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα”.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μεταχείριση από ό,τι μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

"Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...