Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στις 12 Ιουνίου η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Με την εξέταση μαρτύρων αναμένεται να αρχίσει στις 12 Ιουνίου η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου η οποία είχε προκαλέσει «πολιτικό σεισμό» πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Εύη Τσέκου η οποία διατηρούσε ερωτική σχέση με τότε ισχυρό άνδρα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, φερόμενος ως κομιστής του ροζ DVD στο Μέγαρο Μαξίμου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος.

Οι κατηγορίες που καλούνται να αντικρούσουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος καθώς το δικαστικό συμβούλιο μετέτρεψε τις κακουργηματικές κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζαν.

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή, μετά την απόρριψη αιτήματος εξαίρεσης σε βάρος ενός εκ των μελών του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας από τον κατηγορούμενο εργατολόγο Χρ.Νικολουτσόπουλο με το επιχείρημα ότι είχαν παλαιότερα μεταξύ τους αντιδικία για υπόθεση που υπερασπιζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλος είχε επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού του (το Δεκέμβριο του 2007). Στην κατάθεση που έδωσε, όταν η κατάσταση υγείας του το επέτρεψε, κατηγόρησε την Εύη Τσέκου ότι του ζήτησε 200.000 ευρώ, για να μην αποκαλύψει στον Τύπο το περιεχόμενο DVD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...