Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τα πολύ στενά τζιν κάνουν κακό στα νεύρα!

Είναι το αγαπημένο ρούχο της νεολαίας και όχι μόνο… Μάλιστα επικρατεί η άποψη ότι όσο πιο στενό είναι τόσο πιο σέξι μας κάνει να... φαινόμαστε.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδειχτεί επιβλαβές για την υγεία καθώς, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, τα τζιν που «αγκαλιάζουν» σφιχτά το σώμα, ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές νευρολογικές βλάβες.

Όπως προειδοποιεί αμερικανίδα ειδικός έχει δει αρκετούς ασθενείς με παραισθητική μηραλγία, η οποία οφείλεται στο ότι τα παντελόνιά τους ήταν υπερβολικά στενά για την υγεία τους.

Η διαταραχή αυτή προκαλεί αισθήματα μουδιάσματος, «μυρμηγκιάσματος» και πόνου στους μηρούς και οφείλεται στην συμπίεση ενός νεύρου, που λέγεται έξω μηροδερματικό, στην περιοχή χαμηλά στην κοιλιά, εξήγησε η μικροχειρουργός-ουρολόγος δρ Κάρεν Μπόυλ, από το Ιατρικό Κέντρο Greater Baltimore, στο Μέριλαντ.

Εκτός από τα πολύ σφιχτά παντελόνια, άλλες συνήθεις αιτίες του προβλήματος είναι η παχυσαρκία και η εγκυμοσύνη.

Όπως επισήμανε η δρ Μπόυλ, τα συμπτώματα επιδεινώνει στις γυναίκες η συνήθεια να φορούν στενά τζιν με ψηλοτάκουνα παπούτσια, ώστε να φαίνονται πιο ψηλά τα πόδια τους. Και αυτό, διότι η κλίση που παίρνει η λεκάνη τους όταν προσπαθούν να ισορροπήσουν στα… ύψη, αυξάνει την πίεση στο συγκεκριμένο νεύρο.

Κι αν δυσκολεύετα να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας τζιν, η δρ Μπόυλ συνιστά στους λάτρεις της μόδας που έχουν συμπτώματα σαν τα προαναφερθέντα, να αλλάξουν τα στενά τζιν τους με πιο άνετα ή έστω να φορούν στενά τζιν με ελαστίνη ή λύκρα, ούτως ώστε να τους πιέζουν λιγότερο χαμηλά στην κοιλιά.

Προειδοποίησε ακόμη πως εάν οι ασθενείς αυτοί επιλέξουν να αγνοήσουν τα προειδοποιητικά συμπτώματα, μπορεί να καταλήξουν με μόνιμη βλάβη του νεύρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στενά παντελόνια ενοχοποιούνται για προβλήματα υγείας.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι νεαροί άντρες που θέλουν να «κολλάνε» πάνω τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπερθέρμανσης των όρχεων και μείωσης της παραγωγής των σπερματοζωαρίων, που με τη σειρά της μπορεί να σημαίνει υπογονιμότητα.

Τα πολύ στενά παντελόνια αυξάνουν επίσης τις πιθανότητες εκδηλώσεως δερματικού εξανθήματος.
medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...