Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από το διαγωνισμό για το Ελληνικό -Μόνος «μνηστήρας» η Lamda

Με έναν και μοναδικό υποψήφιο έχει κατά πάσα πιθανότητα μείνει ο διαγωνισμός που αφορά στη μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση της χώρας, το Ελληνικό, καθώς η ισραηλινών συμφερόντων Elbit Cochin -ένας εκ των τριών ενδιαφερόμενων επενδυτών- εξέφρασε χθες την πρόθεση να μην προχωρήσει στη διεκδίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή».


Αυτό σημαίνει ότι -δεδομένης της τετράμηνης παράτασης που ζήτησε η London & Regional Properties στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών που έχει καθοριστεί για αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου κι εφόσον τελικά επιβεβαιωθούν αυτές οι εξελίξεις- το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει στα χέρια του μόνο την προσφορά του τρίτου ενδιαφερομένου, της Lamda Development.

Συγκεκριμένα, την αποχώρησή της από το διαγωνισμό η Elbit Cochin τη γνωστοποίησε με επιστολή της προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην επιστολή αποχώρησης αναφέρεται ότι η εταιρεία, σε συνεργασία με τους εταίρους της και τις πιστώτριες τράπεζες, είναι καθ' όλα έτοιμη να υποβάλει την προσφορά, αλλά δεν θα το πράξει, καθώς εκτιμά ότι το τελικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. εμπεριέχει ασάφειες και ελλιπή στοιχεία.

Συγκεκριμένα, δεν αποσαφηνίζεται το φορολογικό καθεστώς σε αρκετά σημεία, αναφέρονται ανακολουθίες σχετικά με όσα συμφωνήθηκαν με το ΤΑΙΠΕΔ σε προφορικό επίπεδο και σε όσα περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο σύμβασης, και τέλος, για την απόφασή της αυτή, η Elbit επικαλείται την απουσία της απαραίτητης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), με την οποία θα δεσμεύεται το Ελληνικό Δημόσιο για τη στήριξη της επένδυσης στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι κατά την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές της τάξης των 15 έως 20 εκατομμυρίων. Σαν συνέπεια, η ΠΥΣ, σχεδόν είναι προαπαιτούμενο για την υποβολή των προσφορών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...