Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Βασιλιάς της μίζας ο Κάντας: Ομολόγησε άλλες 250.000 ευρώ για εξοπλισμό αεροσκαφών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον βίο και πολιτεία του Αντώνη Κάντα, ενός από τους βασικούς κατηγορούμενους για τις μίζες στα εξοπλιστικά, καθώς ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για νέα περίπτωση δωροδοκίας.


Ειδικότερα, ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος, άσκησε δίωξη κατά του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για νέα δικογραφία από την οποία προκύπτει πως ο Αντώνης Κάντας πήρε μίζα 250.000 ευρώ για εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 400. εκατ. ευρώ.



Embraer Legacy 600 at Birmingham International...
Embraer Legacy 600 (Photo credit: Wikipedia)
Η υπόθεση αφορά στη σύμβαση για προμήθεια τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου που υπεγράφη το 2001 με αντίτιμο 400 εκατ. ευρώ.
Ανάδοχος για τα ραντάρ αυτά ήταν η σουηδική εταιρεία ERICSSON και ο εξοπλισμός προοριζόταν για αεροσκάφη τύπου EMPRAER 15.

Σημειωτέον ότι από τη βραζιλιάνικη εταιρεία είχε γίνει και η προμήθεια του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Τη μίζα ομολόγησε ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι τον είχε πλησιάσει ο απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, Χρήστος Τούμπας, που εκπροσωπούσε την EMBRAER και του είπε πως αν προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα «δεν θα τον ξεχάσει».

Στη συνέχεια ο Κάντας είπε ότι πήρε 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του σε τράπεζα στη Γενεύη και άλλες 100.000 ευρώ σε άλλο λογαριασμό.

Ανησύχησαν και οι Σουηδοί

Ε εμπλοκή της εταιρείας ERICSSON προκάλεσε και το ενδιαφέρον Σουηδών εισαγγελέων οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με του Ελληνες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.

Την ανάκριση ανέλαβε η νέα ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, η οποία αναμένεται να αναζητήσει ποινικές ευθύνες και των εκπροσώπων της ERICSSON

Πηγή:  | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...