Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το σκάνδαλο των ΜΚΟ αγγίζει τώρα και τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Μετά τις εκλογές του 2004 ένα «αόρατο χέρι» φρόντισε ώστε η χρηματοδότηση των ΜΚΟ να συνεχισθεί κανονικά και απλώς προστέθηκαν νέες ΜΚΟ στον κατάλογο των χρηματοδοτήσεων του ΥΠΕΞ, όταν αρμόδιος ήταν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.


Μια από τις πρωταθλήτριες, σε έσοδα, ΜΚΟ ήταν η Ευρωπαϊκή Προοπτική του Παντελή Σκλιά, παλιού ΟΝΝΕΔίτη, καθηγητή πανεπιστημίου, κουμπάρου και φίλου του Ευριπίδη Στυλιανίδη.


Η Ευρωπαϊκή Προοπτική φαίνεται με βάση τα επίσημα στοιχεία που καλύπτουν την περίοδο μέχρι το 2005 να έχει αναλάβει προγράμματα σχεδόν 5.000.000 ευρώ, ενώ η ΜΚΟ είχε εμπλακεί και στην υπόθεση διαχείρισης των ποσών που είχαν συγκεντρωθεί για την ενίσχυση των θυμάτων από το τσουνάμι στη Σρι Λάνκα.

Ο κ. Στυλιανίδης, ως υφυπουργός, αγνόησε τις υπηρεσιακές αναφορές του πρέσβη στον Λίβανο Ν. Βαμβουνάκη που προειδοποιούσε για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Τζεβελέκου με το σκάνδαλο της αποναρκοθέτησης στον Λίβανο. Ομως, παρά τις καταγγελίες του Ελληνα διπλωμάτη, ο κ. Τζεβελέκος κατόρθωσε και μετά την κυβερνητική αλλαγή το 2004 να εξοφληθεί κανονικά.

Δεν ήταν άσχετη με την παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανιδη στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών και η ακμή που γνώρισαν ΜΚΟ από τη Θράκη και ειδικά από την εκλογική περιφέρειά του, τη Ροδόπη, όπως αναφέρει το Εθνος.

Η ΜΚΟ «ΚΙΚΟΝΕΣ» χρηματοδοτήθηκε και εκτός των άλλων προγραμμάτων βρήκε την ευκαιρία να αναπλάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις Μαρώνειας.

Το 2007 η ανθρωπιστική δράση «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών από τη Σερβία» έγινε στην Κομοτηνή από την Εταιρία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ και αφορούσε την εκπαίδευση... 11 γυναικών από τη Σερβία.

Δυναμική εμφάνιση στη λίστα των χρηματοδοτήσεων της ΥΔΑΣ έκανε η ΜΚΟ «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής» που εισέπραξε 140.000 ευρώ, για πρόγραμμα βελτίωσης του επιπέδου διαβίωσης ορφανών και παιδιών ΑΜΕΑ στην πΓΔΜ.

Οι υποθέσεις της προμήθειας από τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» σιτηρών αξίας 900.000.000 ευρώ από την Κομοτηνή για την παροχή επισιτιστικής βοήθειας σε Αίγυπτο, Αιθιοπία και Ιορδανία αλλά και εκείνη της αγοράς με χρήματα του ΥΠΕΞ 340 τόνων πουλερικών που τελικά βρέθηκαν σάπια σε ψυγεία αποθήκες το 2007 κλόνισαν σοβαρά την αξιοπιστία όσων διηύθυναν τη ΜΚΟ, αλλά και του τότε υφυπουργού Εξωτερικών.

Στυλιανίδης και Φλογαΐτης

Το όνομα του κ. Στυλιανίδη εμπλέκεται και σε προγράμματα που έπαιρνε ο Σπύρος Φλογαΐτης, δικηγόρος, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών το 2007 και το 2009, ήταν φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου και συνεργάτης παλιότερα του Χάρη Παμπούκη.

Ο κ. Φλογαΐτης διευθύνει με επιτυχία το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου το οποίο από το 2007 έχει μετεξελιχθεί σε Οργανισμό, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνει των προνομίων και των ασυλιών που έχουν οι εκπρόσωποι και οι εγκαταστάσεις διεθνών Οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...