Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ξεσπάει ο πατέρας της Φαίης: Της κάναμε έξωση γιατί δεν σεβάστηκε το πένθος μας

Σε μια δύσκολη απόφαση προχώρησαν ο καπετάν Αντώνης Μπλάχας και η σύζυγός του Χρυσάνθη, γονείς της αδικοχαμένης Φαίης.

Να διώξουν από το σπίτι τους στη Ν. Μάκρη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, τη μεγαλύτερη κόρη τους Μαρία Ελένη, θεωρώντας τη συνυπεύθυνη για την τραγική κατάληξη της αδερφής της, αλλά και για την εξοργιστική εν γένει συμπεριφορά της, απέναντι στην οικογένεια.

«Το ποτήρι ξεχείλισε» για τους τραγικούς γονείς, που πλέον ζητούν από τη μεγάλη κόρη τους να απομακρυνθεί και να πάψει να τους δημιουργεί άλλα προβλήματα.
«Θέλουμε να φύγει από το σπίτι μας, γιατί όσο μένει, μόνο δεινά προσθέτει στην οικογένεια με την προκλητική, ωμή και πέραν των ηθικών και κοινωνικών κανόνων συμπεριφορά της, που φορτίζει περισσότερο μια ήδη έκρυθμη κατάσταση, με συνεχείς εντάσεις και απρόβλεπτη συνέχεια. Είναι αυτό, αλλά και μια σειρά γεγονότα που προηγήθηκαν, ο ρόλος της στην οικογενειακή μας τραγωδία, αλλά και η εξοργιστική στάση της στη διάρκεια του πένθους μας, για την αδικοχαμένη κόρη μας και αδελφή της, που μας οδήγησαν σ'αυτή την απόφαση», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πατέρας της, Αντώνης Μπλάχας.
Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο μιας υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ηταν ξημερώματα της 6ης Απριλίου πέρσι, όταν ο 26χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης -που φέρεται να διατηρούσε συγχρόνως ερωτικές σχέσεις και με τις δύο αδελφές- μετά από λογομαχία, γρονθοκόπησε την πανέμορφη Φαίη, μ' αποτέλεσμα να μείνει σε κώμα και ύστερα από 13 μέρες νοσηλείας να καταλήξει.
Προτίμησε τα καλλιστεία

Ενα από τα πολλά γεγονότα που έχουν εξοργίσει τον πατέρα είναι ότι στο πρώτο μνημόσυνο για τη Φαίη, η μεγάλη αδελφή προτίμησε να λείπει, πηγαίνοντας με τον σκύλο της στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν σε... καλλιστεία!
Ο καπετάν Αντώνης είχε πληροφορηθεί από την ίδια τη Φαίη το γεγονός ότι ο Β. Στεφανάκης διατηρούσε παράλληλη σχέση και με την αδελφή της και έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να απαγκιστρώσει τη μικρή κόρη του από τον χρυσαυγίτη «νταή», ο οποίος -όπως αποκαλύφθηκε αργότερα- είχε εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση που έγινε συνοδεία... πίτμπουλ στο περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή πριν από τις εκλογές του Ιουνίου το 2012. «Μείνε μακριά του» έλεγε διαρκώς στη Φαίη ο πατέρας της, όμως δεν πρόλαβε το κακό.
Ηδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η Μαρία Ελένη Μπλάχα παραπέμπεται να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, επειδή προσφέρθηκε, με ψευδή κατάθεση, να εξασφαλίσει άλλοθι στον δράστη του φονικού της αδελφής της, παρόλο που, από την αρχή, γνώριζε ότι ο Βαγγέλης Στεφανάκης ήταν αυτός που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό της Φαίης.
Στη Νέα Μάκρη, η οικογένεια Μπλάχα έχει δύο σπίτια στο ίδιο οικόπεδο: Στο ένα έμεναν οι γονείς μαζί με τη Φαίη και στο άλλο 102 τ.μ. έμενε από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 η Μαρία Ελένη με τον τότε σύζυγό της Σταύρο. Ο πατέρας παραχώρησε το σπίτι στο ζευγάρι προσωρινά, θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια που εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι θα γινόταν, να λυθούν τα προβλήματα του γάμου της, με την προϋπόθεση ότι θα πλήρωναν και τους λογαριασμούς, φως, νερό, τηλέφωνα, και θα φρόντιζαν την καθαριότητα του οικήματος.
Η Μαρία Ελένη, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν από τις προσωπικές της επιλογές, τελικά χώρισε τον Ιανουάριο του 2013 και από τότε αρχικά έμενε μόνη της με τα δυο της σκυλιά, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ένα άγνωστο στους γονείς άτομο, που μένει πλέον μαζί της, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα.
Ο καπετάν Αντώνης πλήρωνε τελικά όλα τα έξοδα του σπιτιού, ενώ τα οικονομικά της οικογένειας επιδεινώθηκαν περισσότερο εξαιτίας και των προβλημάτων υγείας της μητέρας. Φαίνεται ότι η Μαρία Ελένη είχε αντιληφθεί το τελευταίο διάστημα τις προθέσεις των γονιών της και, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να μετακομίσει στην επαρχία, όπου μέσω φίλων της έχει εξασφαλίσει απασχόληση στο αγαπημένο της χόμπι, που είναι η ενασχόληση με τα σκυλιά.
Νέα στοιχεία από την άρση του απορρήτου
Οι κλήσεις θα ρίξουν φως στην υπόθεση
Μια ακόμη άγνωστη πτυχή στην υπόθεση αναμένεται να «φωτιστεί» στο δικαστήριο, ειδικά για τον ρόλο της Μαρίας Ελένης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων δεν προκύπτει κάποια κλήση από τον δράστη το κρίσιμο βράδυ, αλλά αντίθετα η αδερφή της Φαίης φαίνεται να τον καλεί κατ' επανάληψη, τόσο κατά τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας, όσο και την επόμενη ημέρα αλλά και τις προηγούμενες.
«Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή τελικά συμπεράσματα, καθώς όλο το υλικό, που προκύπτει από την άρση του απορρήτου των κλήσεων, είναι υπό εξέταση, τα στοιχεία παραβάλλονται και με όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η δικηγόρος των γονιών, Νατάσα Ασπρίδη.
«Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από την καταγραφή φαίνεται ποιος κάλεσε ποιον, ποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το κυριότερο αποτυπώνεται η γεωγραφική θέση, δηλαδή πού βρισκόταν ο καθένας τη δεδομένη στιγμή, τόσο ο καλών όσο και ο καλούμενος», καταλήγει με νόημα η κ. Ασπρίδη. Ενδεικτικά, ορισμένα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα:
  • Tην 1η Απριλίου η Μαρία Ελένη καλεί και μιλάει με τον Β. Στεφανάκη, ενώ την ίδια μέρα ανταλλάσσουν μια σειρά από SMS. Αυτό μάλιστα συμβαίνει μερικές ημέρες πριν τον θανάσιμο τραυματισμό της Φαίης.
  • Στις 4 Απριλίου, μιλάνε τρεις φορές και σε μια κλήση φαίνονται και οι δύο στο ίδιο μέρος, κάτι που δείχνει ότι έχουν συναντηθεί.
  • Στις 6 Απριλίου, μετά το φονικό, φαίνεται η Μαρία Ελένη να καλεί στις 5.17 το πρωί τον Β. Στεφανάκη.
  • Σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι τον Β. Στεφανάκη καλεί και η άτυχη Φαίη στις 2.45 από το σπίτι της και είναι η τελευταία κλήση που έκανε, καθώς μετά τον συνάντησε, αφήνοντας, όμως, το κινητό της στο σπίτι.
  • Στις 5.27 το πρωί που επικοινωνούν μεταξύ τους η Μαρία Ελένη είναι στα Σπάτα και ο Β. Στεφανάκης στην Παλλήνη.
  • Στις 5.35 βρίσκονται και οι δύο στη Μεσογείων.
  • Στις 7 Απριλίου, δηλαδή την επομένη του περιστατικού, στις 20.19 και οι δύο φαίνονται να είναι στη Ν. Μάκρη και συνομιλούν για ένα λεπτό.
  • Αργότερα, στις 23.56 μιλάνε ξανά για 10 λεπτά, εκείνη από τη Ν. Μάκρη και εκείνος από τον Αγιο Πέτρο.
Οι ειδικοί αναλυτές θα μπορέσουν ενδεχομένως να διαλευκάνουν και σε ποιο σημείο βρισκόταν ο καθένας από τους εμπλεκόμενους, τις κρίσιμες ώρες από τον θανάσιμο τραυματισμό της Φαίης μέχρι τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Ενα άλλο σοβαρό στοιχείο που εξετάζεται είναι και το ενδεχόμενο η προθυμία που εξεδήλωσε η Μαρία-Ελένη να καλύψει τον δράστη να προέκυψε αυτοβούλως, χωρίς να το ζητήσει ο δράστης, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα δυσχεράνει περαιτέρω τη θέση της.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η μεγάλη αδελφή ξεδίπλωσε στους γονείς της και στη συνέχεια κατέθεσε και στην Αστυνομία ένα φανταστικό σενάριο.
Σύμφωνα με αυτό, η Φαίη βρέθηκε τραυματισμένη στην άκρη του δρόμου, στο ύψος της κλινικής «Παμμακάριστος» από κάποιον Αθανάσιο Κάκαρη, την ώρα που εκείνος πήγαινε με το αυτοκίνητο στο σπίτι του. Δήθεν ο Κάκαρης την αναγνώρισε και η Φαίη του ψιθύρισε το όνομα του κοινού γνωστού τους, του Βαγγέλη Στεφανάκη, οπότε ειδοποιήθηκε ο τελευταίος και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως προέκυψε και από το αποδεικτικό υλικό, ο Στεφανάκης γρονθοκόπησε τη Φαίη, μ' αποτέλεσμα εκείνη να σωριαστεί στο έδαφος και λίγες μέρες μετά να χάσει τη μάχη για τη ζωή...
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...