Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Δες το smartphone που αντέχει τα πάνδεινα

Στο YouTube έχουν “ανέβει” δεκάδες βίντεο από πολλούς που δοκιμάζουν τις αντοχές του με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο: Αλλος το ρίχνει στις ρόδες ενός βαν, άλλο το θάβει σε τσιμέντο ταχείας πήξεως και άλλος δοκιμάζει να το χαράξει με τσεκούρι


Ψάχνεις ένα smartphone που θα σου πέσει από τα χέρια, θα σου φύγει από την τσέπη, θα βουτηχτεί στο νερό και θα συνεχίσει να είναι λειτουργικό; Τελευταία όλο και πληθαίνουν οι επιλογές, αφού η ιστορία με τα “σκληρά”, ανθεκτικά κινητά τηλέφωνα είναι περίπου τόσο παλιά όσο και η ίδια η ύπαρξή τους ως συσκευές.


Εντούτοις, την έκπληξη κάνει μια φίρμα ιδιαίτερα οικεία σε όσους ασχολούνται με εργοτάξια και κατασκευές, αλλά σχεδόν άγνωστη για την είσοδό της στον αγορά της τεχνολογίας. Αν, λοιπόν, έχει τύχει να ακούσεις κάτι για την Caterpillar, αυτό μάλλον θα έχει να κάνει με εκσκαφείς, μπουλντόζες και βαριά μηχανήματα. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μάθεις ότι έχει βάλει το όνομά της και σε ένα smartphone που αντέχει τα πάνδεινα.

Τους τελευταίους μήνες στο YouTube έχουν “ανέβει” δεκάδες βίντεο από πολλούς που δοκιμάζουν τις αντοχές του με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο: Αλλος το ρίχνει στις ρόδες ενός βαν, άλλο το θάβει σε τσιμέντο ταχείας πήξεως και άλλος δοκιμάζει να το χαράξει με τσεκούρι.


Το Cat B15 αντέχει. Χρειάζεται προσπάθεια και δύναμη για να γίνει δυο κομμάτια, αλλά και πάλι η επανσυναρμολόγηση το επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση. Το καπάκι της πίσω πλευράς, που δίνει πρόσβαση στην αφαιρούμενη μπαταρία και τις υποδοχές για τη microSD κάρτα και τις δυο SIM, είναι το κομμάτι που αδικεί περισσότερο τη συγκεκριμένη συσκευή. Αν και “κλειδώνει” στο υπόλοιπο σώμα, σου δίνει την αίσθηση ότι τα πλαστικά κουμπώματά του δεν θα αντέξουν στα πολλά άνοιξε-κλείσε.

Αντίθετα, τα ελαστικά καλύμματα των επαφών (στη συσκευασία υπάρχουν και ανταλλακτικά σε περίπτωση που κάποιο κοπεί) και το καουτσούκ που καλύπτει τις γωνίες του αλουμινένιου πλαισίου δείχνουν καλής ποιότητας.

Το Cat B15 δεν είναι το πιο γρήγορο ανδροειδές smartphone που θα έχεις δοκιμάσει. Εντούτοις - και δεδομένου ότι πρωτίστως είναι μια συσκευή ειδικών προδιαγραφών - “τρέχει” χωρίς κολλήματα όλες τις εφαρμογές που θέλει ο μέσος χρήστης στην καθημερινότητά του. Ερχεται με προεγκατεστημένο το Android στην έκδοση 4.1 , έχει τη δυνατότητα να “παίξει” με δυο κάρτες SIM και η 4άρα οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με βρεγμένα δάχτυλα -κάτι πραγματικά χρήσιμο σε ένα smartphone “ειδικών αποστολών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...